Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Trópusi viharok nehezítik a Maláj Nagydíjat

2009.04.03

Már csütörtökön megérkezett a trópusi eső, a pályát délután elárasztotta a víz, sőt olyan időjárási viszonyok voltak kora este, hogy ha akkor került volna megrendezésre a futam, azt biztosan leintették volna.

A meteorológusok előrejelzései szerint a pénteki Forma-1-es szabadedzéseken száraz pálya fogadja majd a versenyzőket, habár a hőmérséklet lejjebb kúszik majd az érkező felhők miatt, míg az éjszaka folyamán az eső is leszakadhat.

Mivel az idei évben az európai televíziónézők miatt későbbre tolták a szombati időmérő, és a vasárnapi verseny kezdésének időpontját, megnőtt az esélye annak, hogy rosszabb látási viszonyok uralkodnak majd az említett két eseményen, különösen esőben.

A szombat délelőtti edzésre száraz időt jósolnak, azonban a késő délutáni időmérőn már 70% az esélye az esőnek, sőt ha a légköri viszonyok úgy alakulnak, a trópusi vihar sem elképzelhetetlen, ahogy a vasárnapi versenyen sem.

Az előrejelzések szerint 80% az esélye annak, hogy esni fog az eső a vasárnapi futamon, bár addig még változhat a helyzet, de egy biztos, izgalmas versenynek nézünk elébe.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.