Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Szabálytalan a Williams és a Toyota diffúzora?

2009.01.29

Minderről az e heti Autosport magazin számolt be, amely felfedte, hogy a két nevezett istálló a többiekétől eltérő tervezési koncepció alapján készítette el 2009-es autójának hátsó részét. A riválisok szerint a diffúzoroknál a Toyota és a Williams is átlépte a maximális magassághatárt.

Kép Nem kizárt, hogy a 2009-ben életbe lépő szabályváltozások miatt lesznek olyanok, akik igyekeznek kihasználni a kiskapukat, a két érintett alakulat azonban határozottan azt állítja, hogy versenygépeik teljes egészében megfelelnek az előírásoknak. Ennek ellenére néhány csapat szeretné megtudni az FIA-tól, hogy szabályos-e a diffúzorok kialakítása a két gárda esetében. Többen gondolják ugyanis azt, hogy módszerüknek köszönhetően a két alakulat előnyre tehet szert a lassabb kanyarokban.

A Renault pedig már meg is erősítette, hogy valóban megkeresi a szövetséget, Pat Symonds technikai igazgató a következőt mondta a magazinnak: "A diffúzorok biztosan érdekesek, bár nem hiszem, hogy kommentálhatom a legalitásukat. Ezt az FIA-nak kell megmagyaráznia. Meg fogjuk kérdezni a szövetséget erről, de még nem tettük meg."

Néhány nappal korábban a csapatok a Ferrari 2009-es autóját is kifogásolták, a riválisok egy része úgy vélte, hogy a maranellóiak versenygépének kipufogórendszere szabálytalan.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.