Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Rosberg szerint a gumiválasztás miatt úszott el a futamgyőzelme

2009.04.07

Rosberg magabiztosan tartotta vezető pozícióját, majd visszacsúszott a második helyre, miután a boxkiállások alkalmával Jenson Button elment mellette.

Kép A német pilótának minden esélye megvolt arra, hogy felálljon a dobogóra, ám az eső keresztülhúzta számításait, és csak a nyolcadik helyen végzett, miután csapatával együtt elbaltázták a gumiválasztást.

"A verseny kiválóan kezdődött számunkra. Fantasztikusan kaptam el a rajtot. A csapat egy kiváló autót biztosított számomra a rajthoz, és utána is remekül éreztem magam a pilótafülkében" – mondta Roebsreg a BBC-nek.

"Keményen tudtam hajtani, körről körre növeltem az előnyömet, és a kiállások után is kényelmesen autóztam Jenson (Button) mögött a második helyen, aki úgy általában gyorsabb volt. Aztán az időjárás közbeszólt, és sajnos rossz volt a gumiválasztás."

"Annak viszont örülök, hogy legalább pontot szereztem" – tette hozzá Rosberg, aki szerint folytatni lehetett volna a félbeszakított futamot, azonban tiszteletben tartja a versenyirányítás döntését.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.