Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Raikkonen váltja Alonsot a Renaultnál

2009.09.23
 

 

Kép Egyes források szerint a Ferrari készen áll arra, hogy kivásárolja Kimi Raikkonent szerződéséből, azért hogy a repülő finn átadja helyét Fernando Alonsonak a 2010-es évadra.

Raikkonennek 2011-ig van érvényes szerződése a Ferrari csapattal. Kimi többször hangoztatta, hogy nem aggódik szerződése miatt. Miért is tenné, hiszen, ha a Ferrari azt szeretné, hogy ne ő, hanem a kétszeres világbajnok, spanyol Fernando Alonso vezesse jövőre a Ferrarit, akkor 25 millió eurós végkielégítést kell, hogy fizessen Raikkonennek. 

Kép A Ferrarinak jövőre új szponzora lesz, nevezetesen a spanyol Santander Bank, ami jelenleg a McLaren egyik prominens támogatója. A híresztelések szerint a spanyol bankóriás kész arra, hogy Kimi végkielégítését kifizesse csakhogy a spanyol bajnokot láthassák a Ferrariban és elgördítik ezzel az akadályt Fernando elöl, akinek gyerekkori álma válna valóra azzal, hogy vezetheti az olaszok ágaskodó paripával ékesített vörös autóját.

A Raikkonen-Alonso helycsere azonban több annál, mint egy egyszerű pilótacsere, ugyanis a francia Renault istálló főszponzora, az ING év végén kiszáll a Forma 1-ből, így Flavi Briatore csapatfőnök kénytelen új főszponzor után nézni. Egyesek szerint már meg is találta az ING méltó utódát, aki nem más, mint a finn NOKIA. A feltételezés elsőre kicsit vadnak tűnhet, azonban a Nokia és a Forma-1 nem is áll egymástól olyan távol. Jól lehet utoljára a Nokia felirat 1995-ben díszelgett utoljára finn versenyzőn, az akkor Tyrellnél versenyző Mika Salon.

A jólcsengő fnn mobilgyártó visszatérése a Forma 1-be és Raikkonen hazaszeretete talán elég vonzerő lesz ahhoz, hogy Kimi maradjon a Forma 1-ben és jövőre ne váljon a rali világbajnokság résztvevőjévé, amelyben idén már többször is megmérette magát és eredményei arról árulkodtak, hogy a raliban is megállná a helyét a Forma-1 2007-es világbajnoka.

A mende-mondá szerint a Ferrari a Monzában megrendezésre kerülő Olasz Nagydíjon már be is jelenti az Alonso-Raikkonen cserét és talán még a jövő évi pilóta felállást is, azonban Felipe Massa állapota módosíthatja az olaszoknak ezt a tradícióját. A Ferrari Felipe Massa állapotáról saját oldalán  azt teszik közzé, hogy állapota szépen javul és, hogy mindenképpen számítanak rá 2010-ben. A svájci Marc Surer szerint azonban Massa már nem lesz a régi. Az, hogy végülis Massa visszatér-e a Ferrarihoz vagy sem, az még a jövő zenéje, minden esetre az olaszok a Belga Nagydíjon parádést teljesítményt nyújtó Giancarlo  Fisichellat nemcsak a 2009-es szezon hátralévő részére  szerződtették le, hanem 2010-re is. Ahogy  a Ferrari elnöke, Luca di Montezemolo fogalmazott: "Fisico lesz a csapat hármas számú pilótája 2010-ben"...

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.