Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Raikkonen lenyomta Hakkinent az Arctic Rallyn!

2009.01.29

A finn rali-bajnokság nyitó futamán rajthoz állóknak havas és jeges terepeken kellett vezetniük, és Räikkönen egy Fiat Grande Punto S2000-essel indult. A 29 éves pilóta élete első profi raliversenyén végül kevesebb, mint hét perccel kapott ki a győztes, Juha Salótól, és végzett a 13. pozícióban.

Kép

A Ferrari versenyzőjén kívül egy másik F1-es világbajnok, Mika Häkkinen is az indulók között volt, aki a ferrarissal ellentétben nem először mérettette meg magát ezen az eseményen. A McLaren-Mercedesszel két bajnoki címig jutó finn a jeges ralin egy Mitsibushi Lancert irányított, és végül 230 kilométernyi mért szakasz után Räikkönen mögött hét perccel lemaradva, a 19. helyen végzett.

Az Arctic Lapland Rally-n egyébként a Forma-1-es pilóták külön versenyét JJ Lehto nyerte, aki a 9. pozícióban zárt Mitsubishi Lancer típusú autójával. A 43. születésnapját január 31-én ünneplő pilóta egyébként alig egy perccel bizonyult jobbnak Räikkönennél.

Marcus Grönholm, aki kétszer nyerte meg a rali-világbajnokságot, ugyanakkor úgy nyilatkozott a News of the World című lapnak, hogy egyelőre nehéz bármit is mondani arról, hogy a 2007-es Forma-1-es világbajnok mire lehetne képes a ralisportban.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.