Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Nem sikerült az új Renault?

2009.01.29

A francia alakulat az első kollektív teszten három napon keresztül nyüstölte az új autót, amellyel a nem túl kedvező időjárás miatt a Renault nem tudta teljes egészében elvégezni az eltervezett munkát. A Portugáliában tesztelő öt csapat csak egyetlen napon, szerdán tudott száraz pályán is gyakorolni, aznap a franciáknál Fernando Alonso irányította az új autót.

A résztvevő istállók közül a Toro Rosso volt az egyetlen, amely még 2008-as versenygépét tesztelte, a többiek azonban már idei autóikat próbálgatták, és az "újak" különversenyében a Renault volt leggyengébb. Alonso legjobb ideje közel kilenc tizeddel maradt el a közvetlenül előtte végzett toyotás Timo Glock legjobb eredményétől. 

Kép Nem elég tehát, hogy a közelmúltban kiderült, a francia gárda 2009-es autója három töréstesztből kettőn nem ment át, a svájci Motorsport Aktuell most arról számolt be, hogy a Renault aerodinamikai csomagja az oka annak, hogy az R29-es a vártnál gyengébb teljesítményt nyújtott a száraz pályán. A mérnökök ugyanis bár a szabályoknak megfelelően jártak el, az új autó több pontján is eltér azoktól a versenygépektől, amelyeket már felfedtek a riválisok.

Nemcsak a svájci lap állítja azonban azt, hogy gond lehet az R29-essel, hanem spanyol újságok is ezt sugallták, miután a portimaói teszt után Alonsót idézték. A kétszeres világbajnok ugyanis arra panaszkodott, hogy alacsony sebességnél nehezen kezelhető a versenygép, bár nyilvánosan csak annyit mondott, a lényeg az, hogy nem voltak műszaki problémáik, az időeredmények pedig nem fontosak. A spanyol hozzátette azt is, reméli, hogy a következő teszten Jerezben jelentős előrelépést érnek majd el.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.