Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Megérkezett az új Red Bull!

2009.02.10

Idén bevett szokássá vált a Forma-1-es istállók között, hogy a korábbi nagyszabású show-k helyett szolid körülmények közt mutatják be 2009-es versenyautóikat, amit elsősorban a költségcsökkentés indokol.

A Red Bull Racing sem lógott ki a sorból ilyen tekintetben, az angliai központú, osztrák tőkével üzemelő csapat is az egyik teszthelyszínen, Jerezben mutatta meg a nagyközönségnek az RB5-ös kódjelű négykerekűt.

A Red Bull részéről az elmúlt napokban többen is dicsérték az új versenygépet, sőt, meglepetésről beszéltek, éppen emiatt nagy volt a várakozás vele szemben. Az RB5-ös azonban az előzetes hírekkel ellentétben nem üt el különösebben riválisaitól, így a német Motorsport-Total.com tudósítója egyenesen csalódásként élte meg az új autó külsejét.

Az RB5-öst természetesen az istálló neves szakembere, Adrian Newey tervezte. Jellemzője a magas és vékony orr, de az egész autó "soványnak" tűnik. A Milton Keynes-i székhelyű istálló az idén életbe léptetett szabályváltozásokra, a feltunningolt Renault motorra és nem utolsó sorban az RB5-ös remélt versenyképességére alapozva jó szezont vár.

Az új autóját az utolsók közt bemutató RBR (a testvércsapat, a Toro Rosso a Red Bulltól kapja majd az autót, rajtuk kívül a Force India nem készült még el, az ex-Honda sorsa pedig továbbra is kérdéses) csapatfőnöke, Christian Horner a spanyolországi prezentáción hangot is adott optimizmusának.

"A technikai részlegünk kulcsfigurái már legalább két éve velünk dolgoznak. Nem szabad elfelejteni azt sem, hogy az általuk tervezett autóval Sebastian (Vettel) 2008-ban még a Toro Rosso színeiben versenyt tudott nyerni"- kezdte a csapatfőnök.

"Nem tudok rá okot mondani, hogy ez az új szabályok mellett idén miért ne ismétlődhetne meg. Az új szabályok miatt új formát ölt a sportág, izgatottan várom, hogy a csapatok hogyan alkalmazkodnak majd ehhez. Szerintem a szezon első felében nagyobb szakadék lesz a csapatok teljesítménye közt, mint az elmúlt években"- tette még hozzá Horner.

Az autót Sebastian Vettel hétfőn és kedden már tesztelni is fogja, a novemberi lábtörése után felépülő Mark Webber pedig a tavalyi szezonzáró Brazil Nagydíj után szerdán ülhet először Forma-1-es autóba. A csapat rögtön fel is mérheti erejét, hiszen a héten Jerezben több istálló is tréningezni fog.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.