Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Massa:Már az év közepén bajnok lehet a BRAWN GP

2009.03.28

Bár sokan számítottak a Brawn fölényére, senki nem gondolta igazán komolyan, hogy ennyivel jobb lesz a többieknél már az első versenyen.

Jenson Button és Rubens Barrichello brillírozott, amit az is bizonyít, hogy a Brawn GP különösebb erőfeszítés nélkül szerezte meg az első két pozíciót a mai időmérő edzésen Melbourne-ben.

Kép Massa azt sem tartja elképzelhetetlennek, hogy a brackley-i bázisú alakulat olyan nagy előnyre tesz majd szert a szezon első felében, hogy azt már nem lehet behozni, és idő előtt világbajnokot avatnak az F1-ben.

"Egyszerűen más dimenzióban versenyeztek" – mondta a brazil pilóta a riportereknek Melbourne-ben. "Ha továbbra is így folytatják, akkor már a szezon közepén megnyerik a bajnokságot."

A Ferrari versenyzője csak a hetedik pozícióban végzett, közel egy másodperccel lemaradva Button legjobbjától. Maga az érintett elárulta, hogy bár nem számított áttörő sikerre, azt gondolta, hogy az első ötbe beférhet.

"Mindig egy kicsivel jobbra számítottunk, de nem sokkal" – mondta. "Kemény, szoros időmérőt vártunk. A reggeli edzés után azt gondoltam, hogy az első ötbe bekerülhetek. Azonban ez nem volt lehetséges. Ha viszont összehasonlítjuk az időmet a harmadik helyezettel, akkor láthatjuk, hogy elég kicsi a különbség, ami az üzemanyag szintnek is betudható lehet. Viszont az elől állók befoghatatlanok."

Bár az örök rivális, a McLaren még gyengébben szerepelt, és Hamilton már az első etapban, Kovalainen pedig a másodikban kiesett, Massát ez nem vigasztalja.

"Nem a McLaren ellen versenyzünk, hanem mindenki ellen, így az semmin nem változtat, hogy a McLaren hol végzett. Mindenki, akinek versenyképes az autója, a győzelemre és a bajnoki cím megszerzésére hajt" – magyarázta a brazil, aki hisz a Ferrari feltámadásában.

"Magabiztos vagyok. Hiszek a csapatomban. Tudom, hogy meg tudjuk csinálni, és nagyon keményen kell dolgoznunk. Nem lesz egyszerű, különösen mikor így kezdesz, és vannak autók előtted, amiknek jobb a teljesítményük. Ezért kell keményen dolgoznunk, de teljes mértékben bízom a csapatban, és magamban."

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.