Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Heidfeld: Izgalmas a KERS!

2009.03.06

Nick Heidfeld elégedett a BMW-Sauber téli munkamenetével, és bizakodó, hogy sikerül megszereznie első futamgyőzelmét. Mivel a vetélytársak még számos újítást próbálnak ki az első versenyig, Heidfeld nem akar jóslatokba bocsátkozni.

 Kép
A szakértők szerint az új technikai szabálynak köszönhetően több lesz az előzés a versenyeken. A BMW-Sauber versenyzője ugyanakkor úgy véli, hogy jelentős változások nem lesznek.

"Nem lesz olyan sok manőver, mint például a túraautó versenyeken. Az elsőzésben több faktor is fontos szerepet játszik. Azt nem tudom, hogy az állítható légterelők segítenek-e az előzésben, mert ha változtatunk a pozícióján, akkor vissza is kell tekerni az eredeti helyzetbe."

A bordázatlan gumik és a hibrid rendszer is tetszik a német versenyzőnek. "Remek, amikor érzed, hogy plusz nyolcvan lóerő robog alattad. Már sikerült kipróbálni különböző helyzetekben a pályán. Tudom, hogy mire számíthatok, ha a vetélytársam használja, én pedig nem. Hamar elhúz mellettem. A versenyző feladata, hogy beossza a plusz teljesítményt. Főképp előzésnél és a rajtnál tudjuk használni."

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.