Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Eső Jerezben, Glock az élen!

2009.03.02

Az eső már a reggeli órákban rázendített, és az aszfalt mindvégig elég vizes volt ahhoz, hogy a csapatok ne tudják feltenni autóikra a slick gumikat. A Ferrari ezért is döntött úgy, hogy kihagyja a mai napot.

Kép Azonban az olasz kivételével az összes csapat pályára küldte versenyzőjét, akik közül a Toyota német pilótája, Timo Glock bizonyult a leggyorsabbnak. Glock a csapat tesztpilótájától, Kamui Kobayashitól vette át a volánt, és a rossz idő ellenére is elégedetten nyilatkozott.

"Mindig nagyon nehéz hasznos munkát végezni, mikor ilyen nagy az eső" – mondta Glock. "Az időjárás ismét keresztülhúzta a számításainkat, de legalább egyenletes volt a pálya állapota, így sikerült dolgoznunk a beállításokon és a gumikon."

"Továbbá az eső lehetőséget biztosított számomra, hogy ilyen körülmények között is kipróbáljam a TF109-es modellt, és még több kilométert tegyek az autóba. Ismét jól éreztem magam, ahogy a múlt hónapban Portugáliában, így elégedett vagyok."

Glock mögött a BMW pilótája, Robert Kubica végzett, akinek egy téves elektronikus hibajelzés miatt megkellett állnia a pályán, és ezzel értékes időt vesztett. A lengyel versenyző az F1.09 beállításain dolgozott.

Nico Rosberg a harmadik helyre repítette a Williams új színekben pompázó idei autóját, és 114 körével a nap legaktívabb résztvevője volt. A német versenyző mögött Giancarlo Fisichella végzett a Force India Mercedesszel, mellyel második tesztnapját teljesítette.

A nyitónap éllovasa, Sebastian Vettel egy jóval gyengébb napot zárt. A Red Bull Racing német pilótája az ötödik helyen végzett, akit Heikki Kovalainen követett az új McLarennel.

Nelson Piquet teljesítménye egyenletes. A brazil ismét az utolsó pozícióban landolt a Renault új versenygépével, és több mint két teljes másodperccel volt lassabb, mint az élen álló Glock.

"Az eső miatt változtatnunk kellett előre kiírt programunkon, így a fő feladatunk az volt, hogy minél több kilométert megtegyünk, és teszteljük az esőgumikat" – mondta Piquet. "Mivel az eső végig esett, a pálya állapota alig változott a nap folyamán, így sikerült néhány érdekes dolgot megtudnunk az autóról."

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.