Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Costa szerint nem okoz majd gondot a Ferrarinak az évközi teszttilalom

2009.01.12

Az olaszok technikai igazgatója, Aldo Costa az F60-as mai bemutatóján elmondta, hogy a szezonközi tesztek betiltása ellenére is minden esélye megvan a csapatoknak a fejlődésre.

 

Kép


"Hozzá vagyunk szokva ahhoz, hogy ha van technikai lehetőség céljaink eléréséhez, akkor azt elérjük. Azonban kétségtelen, hogy ez idén sokkal nehezebb lesz" – mondta az olasz szakember.

"Ha van különbség, akkor vélhetően van lehetőség a felzárkózásra. Azonban ez idén nehezebb lesz a teszttilalom, az új elemek, és az általános megbízhatóság miatt. Bár sokkal nehezebb lesz a dolgunk, véleményem szerint egyáltalán nem lehetetlen."

A Ferrari főtervezője, Nicolas Tombazis teljesen egyetért kollégája véleményével, és úgy gondolja, az idei évben életbe lépő megszorítások ellenére sem elképzelhetetlen, hogy a tavalyi szezonhoz hasonlóan, idén is az utolsó verseny utolsó kanyarjáig harc lesz a bajnoki címért.

"Nem minden a téli fejlesztésekről szól, így könnyen előfordulhat, hogy csak a szezon utolsó versenyén dől el a bajnoki cím sorsa" – mondta. "Nem ugyanazt az autót fogjuk használni a szezon utolsó versenyén, mint amivel megkezdtük a szezonnyitó Ausztrál Nagydíjat."

"Az új szabályok még nagyon frissek, és még csak nagyon általános és kevés fejlesztést mutattunk be. Éppen ezért fogalmam nincs, hogyan fognak kinézni az autók a szezon végén."