Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Buemi váltja Vettelt a Torro Rosso-nál

2009.01.10

A hír senkit nem lepett meg, hiszen a Red Bull birodalom feje, Dietrich Mateschitz és a Toro Rosso egykori résztulajdonosa, Gerhard Berger is utalt rá korábban, hogy Buemi a favorit az egyik ülésre.

A mindössze 20 esztendős svájci pilóta az energiaital-gyárosok tehetségkutató programjának aktív résztvevője, és a tavalyi évben sikeresen szerepelt a Forma-1 előszobájaként is emlegetett GP2-ben.

"Örömünkre szolgál, hogy Sebastient köreinkben üdvözölhetjük, aki már eddig is a Red Bull család, a csapatunk tagja volt" – mondta a faenzai gárda vezetője, Franz Tost. "Mérnökeinket lenyűgözte a gyorsasága, és a tanulékonysága, illetve az a fejlődés, amit a velünk való tesztelések során mutatott."

"Ez, és a GP2-ben mutatott lenyűgöző teljesítménye meggyőzött minket arról, hogy versenyzői ülést biztosítsunk számára. Kinevezése teljes mértékben megfelel a Red Bull tehetségkutató programjában foglalt céloknak, és eleget tesz Dietrich Mateschitz azon szándékának is, hogy a Scuderia Toro Rosso istálló egyfajta bemutatkozási lehetőséget biztosítson a feltörekvőben lévő versenyzőknek, akiket a cég az alacsonyabb kategóriákban támogatott."

Buemi a következőkkel folytatta: "Természetesen nagyon örülök annak, hogy a Scuderia Toro Rosso színeiben versenyezhetek az idei évben. Amióta elkezdtem versenyezni, mindig is az volt az álmom, hogy Forma-1-es versenyző legyek."

"Az idei évben mindent megteszek majd azért, hogy a lehető legjobb eredményeket hozzam a csapatnak, és az a bizalom, amit belém fektettek, igazolást nyerjen. Köszönetet szereznék mondani a Red Bullnak ezért a lehetőségért, és mindazért a segítségért, amit pályafutásom során kaptam tőlük, 2005-től."

Buemi, mint a Toro Rosso hivatalos versenyzője, a hónap végén megrendezésre kerülő portugál teszten mutatkozhat majd be.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.