Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Bruno Senna állás nélkül marad?

2009.02.10

A 25 éves pilóta 2008-ban a második helyen végzett a Forma-1 előszobájának tartott sorozatban, és jó esélye volt arra, hogy a Hondánál Jenson Button csapattársaként bemutatkozzon a királykategóriában 2009-ben. Csakhogy a japán gyár kilépett a szériából, ami miatt Senna F1-es jövője is kétségessé vált.

A brazil GP2-es csapatához sem térhet vissza, hiszen az iSport már nem tudott tovább várni, és véglegesítette idei versenyzői felállását. Az alakulatnál Giedo van der Garde és Diego Nunes kap lehetőséget. Az istálló csapatfőnöke, Paul Jackson pedig elismerte, hogy Senna, aki továbbra is a Forma-1-re koncentrál, nincs könnyű helyzetben.

"Bruno várja, hogy milyen hírek érkeznek a Hondáról, és eleinte, amikor tesztelt velük, akkor minden nagyon ígéretesnek tűnt. Úgy látszott, hogy nagyon jó esélye van arra, hogy hozzájuk kerüljön. Mindazonáltal, amikor a Honda bejelentette távozását a sorozatból, azzal mindent felkavart"- nyilatkozta a csapatfőnök a Crash.net rádiónak.

Jackson elárulta azt is, hogy rendszeresen kapcsolatban állnak Sennával, és valóban várták is a híreket, de már muszáj volt döntéseket hozniuk az idei szezont illetően: "Bruno pedig továbbra is kitart, és várja a híreket az F1-ből."

"A Toro Rossónál nyilvánvalóan már bezárult egy ajtó számára, de őszintén szólva, nem is hiszem, hogy az egy komoly lehetőség lett volna neki"- folytatta a csapatfőnök, aki szerint egyre csökken az esélye annak, hogy Senna szerződést kapjon a Forma-1-ben idén. "Ő most valóban nagyon kedvezőtlen helyzetben van."

A GP2-ben valószínűleg lenne olyan csapat, amely szívesen leigazolná a brazilt, volt főnöke ugyanakkor úgy látja, nem biztos, hogy szerencsés lenne a pilóta számára a sorozatba való visszatérés: "Bruno szemszögéből nézve a dolgokat, a GP2-ben való újbóli részvétel valamiféle kockázatot rejt magában. Már volt második, és ha nem nyerne, akkor azt egyfajta kudarcnak lehetne tekinteni."

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.