Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Brundle:Kiszámíthatatlanok lesznek az erőviszonyok!

2009.01.11

A Formula-1-es szakértők egyet értenek abban, hogy megváltozhatnak az erőviszonyok az új előírásoknak köszönhetően, és változatosabb lehet a küzdelem. Az Autosport International Show-n az egyik legfőbb téma az esélyesek megnevezése volt.

Martin Brundle úgy véli, hogy a számos újítás miatt nem lehet majd előre megmondani, hogy ki lesz a győztes, és lesznek meglepetések. A BBC kommentátora biztos abban, hogy a nagyobb költségvetéssel rendelkező csapatok továbbra is előnyben lesznek. "De ha egy kisebb istálló remek munkát végez az aerodinamika terén, az izgalmas versenyeket hozhat."

Sokan arra számítanak, hogy a módosításoknak köszönhetően több lesz az előzés. Brundle szerint az ellenfél követése továbbra is nehéz lesz. "Ez egy nagyon összetett dolog. Barcelonában például fél másodperccel lassabbak a MotoGP gépek, de ha többen egymás mellett haladnak, izgalmasak a csaták. Pontosan ezt szeretnénk a Formula-1-ben is."

A csapatok tiltakoznak Max Mosley technikai megszorításai ellen, míg Brundle szerint sokkal fontosabb, hogy izgalmas csatákat vívjanak a versenyzők, mint a lóerők száma.

Az új hibrid rendszer megnehezíti a pilóták értékelését. "Egy előzés után nehéz lesz megmondani, hogy a technika vagy a versenyző érdeme. Emiatt az első versenyeken hamis képet kaphatunk az erőviszonyokról."

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.