Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Blundell szerint 2009 világbajnoka ismét Raikkonen lesz

2009.01.06

Az egykori Forma-1-es pilóta, Mark Blundell meg van győződve arról, hogy a 2007-es világbajnok, Kimi Räikkönen 2009-ben ismét csúcsformában lesz és keményen harcolni fog azért, hogy megszerezze második egyéni trófeáját.A 29 esztendős versenyzőről egyébként nem csak a brit gondolja ezt, néhány nappal korábban a kétszeres világbajnok Mika Häkkinen is azt nyilatkozta, hogy a gyengébben sikerült 2008-as idény után 2009-ben Räikkönen újra futamokat fog nyerni.

Azt követően, hogy a finn pilóta világbajnok lett 2007-ben, a legutóbbi szezonban csak a harmadik helyet tudta megszerezni összetettben. Blundell ugyanakkor egy interjúban elárulta, hogy ha fogadnia kellene, akkor idén Räikkönen győzelmére tenné fel a pénzét.

"Abszolút tévedhetek is, de bizonyos okok miatt azt gondolom, hogy Kimi Räikkönen megfordíthatja a dolgokat, és idén erősebb lehet, mint valaha. Csakúgy, mint 2007-ben, ismét arra fogom feltenni a pénzemet, hogy az övé lesz a világbajnoki cím"- mondta Blundell a Crash rádiónak, ám hozzátette azt is, természetesen még akármi megtörténhet a bajnokság során. "Várjuk ki, és majd kiderül. Talán változtatok ezen a jóslaton, amikor az első versenyt rendezik, illetve amikor meglátjuk, hogy hogyan is alakulnak a téli tesztek."

Räikkönen 2008-as teljesítménye sokakat meglepett, hiszen mindössze két győzelmet aratott az idény során, és volt egy olyan szériája is, amikor egymást követő négy futamon nem tudott pontot szerezni. A finn pilótának néhány nagydíjjal a szezon vége előtt pedig már esélye sem volt arra, hogy megvédje világbajnoki címét, pedig Blundell úgy érezte, hogy a Jégembert nem tudják majd megállítani riválisai.

"A szezon elején ott volt, és minden a tervek szerint alakult. De aztán a dolgok váratlanul rosszra fordultak és lejjebb csúszott a radaron. Sokszor láttuk Kimit szenvedni a kvalifikáción, de aztán fokozatosan, ahogyan tartott a verseny, látható volt az, hogy összecsiszolódik a Ferrarival, erősebb lesz, és aztán egymás után érte el a leggyorsabb köröket"- folytatta a manapság kommentátorként dolgozó ex-pilóta. "Ám minden túl későn jött, és ez nagyon sokba került. Nem gyűjtött elég pontot akkor, amikor számított."

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.