Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A TOYOTA is bemutatta 2009-es autóját!

2009.01.15

A Toyota Racing csütörtökön, a költségek minimalizálása érdekében, egy internetes bemutató keretén belül rántotta le a leplet idei versenyautójáról, a TF109-es modellről.

Bár az új aerodinamikai szabályok miatt az autó külseje jócskán megváltozott, mégsem tűnt olyan radikálisnak, miután a BMW már a tavalyi évben pályára vitte új csomagját, és a Ferrari a hét elején bemutatta 2009-es autóját.

A TF109-es természetesen megkapta a pilótafülkéből állítható, az eddiginél szélesebb és alacsonyabb első, illetve a keskenyebb és magasabb hátsó szárnyakat, valamint eltűntek a karosszériáról a toldalékszárnyak.

A japánok vezetése, élükön a csapatfőnökkel, Tadashi Yamashinával, mint minden egyes évben, idén sokat vár az új modelltől: "Célunk az, hogy az idei évben megszerezzük első futamgyőzelmünket a Forma-1-ben."

A világ legnagyobb autógyártója már több mint egy éve megkezdte az új autó tervezését és fejlesztését, ám a felkészülés az új szabályok miatt nem volt egyszerű. A TF109-es a tavalyi modell alapkoncepcióját követi, ám számos területen eltér elődjétől a már említett új regulák miatt.

A Toyota köztudottan az egyik legtöbbet költő csapat a Forma-1-ben, azonban eddig még nem ért el kimagasló sikereket. A hőn áhított első győzelemre még várnak a japánok, ám a vezetőség bízik abban, hogy az elmúlt évek tapasztalatai meghozzák a gyümölcsüket a következő szezonban.

"A Forma-1-ben eltöltött nyolc évünk alatt rengeteg tapasztalatra tettünk szert, illetve folyamatosan fejlődtünk" – mondta az elnök, John Howett.

"Számos olyan terület van a csapaton belül, ahol a legmagasabb szinten vagyunk, így most az lesz a legnagyobb kihívás számunkra, hogy javítsunk a hiányosságokon, és bizonyosságot szerezzünk arról, az egész szervezet a maximumon teljesítsen. Aztán minden egyes elemet össze kell tennünk, és hoznunk kell azokat a sikereket, amikért oly keményen dolgozunk."

A Toyota változatlan versenyzői felállással, a Jarno Trulli Timo Glock párossal vág neki az idei évnek, akik teljesítményével a vezetőség meg van elégedve.

"Véleményem szerint a Toyota rendelkezik az egyik legjobb versenyzői felállással a Forma-1-ben, és már nagyon kíváncsi vagyok arra, hogy mit tudnak kezdeni a TF109-es modellel" – folytatta a csapatvezető, Yamashina.

"Mindketten bebizonyították a tavalyi évben, hogy ha egy versenyképes autót biztosítunk számukra, akkor harcba tudnak szállni a világ legjobbjaival, így az idei évben az lesz a feladatunk, hogy egy olyan autót adjunk alájuk, amellyel ezt többször meg tudják tenni."

 

A mappában található képek előnézete A TOYOTA is bemutatta 2009-es autóját!

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.