Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A Honda Racing ott lehet Ausztráliában

2009.02.14

Az elmúlt napokban egyre több bíztató hír jelent meg a Honda istálló megmentése kapcsán. A The Guradian arról számolt be, hogy az első négy futamon biztosan rajthoz áll a csapat. A feltételezések szerint Ross Brawn arra kérte a munkatársait, hogy készüljenek az Ausztrál Nagydíjra.

A szerelők jelenleg a Mercedes motor beépítésén dolgoznak, mivel a német gyártó tíz napon belül visszajelzésre számít a csapattól. A stuttgarti cég garanciát akar a finanszírozásra, és arra, hogy a Honda utód a középmezőnyben harcolhat.

A nevezett lap úgy tudja, hogy a Mercedes évi nyolcmillió euróért szállítja a motort a csapatnak, de nem kérik a márkajelzés elhelyezését az autón. Martin Whitmarsh megerősítette, hogy készen állnak segítséget adni a folytatáshoz.

A Honda negyvenmillió euróval támogatná a Formula-1-es istállót, hogy elkerülje az elbocsátásokat, amely a végkielégítések kifizetése után jóval nagyobb hiányt jelentene a költségvetésben.

Bruno Senna szponzori csomagja is plusz húszmilliót jelent, és Bernie Ecclestone is készen áll segíteni - financiális támogatással. A tizenöt milliós előleg (amit a Williams is megkapott) abból a pénzből származik, amelyet a Concorde Egyezmény aláírása esetén osztanak szét a csapatok között.

A rendelkezésre álló 75 millió euró lehetővé tenné, hogy a Honda részt vehessen az idei Formula-1-es bajnokság futamain, és ne kelljen a Super Aguri példáját követve az első négy verseny után távozniuk.

Ecclestone a Times-nak elmondta, hogy szeretné, ha a csapat maradna, de az előleg kifizetését sem cáfolni, sem megerősíteni nem akarta. A brit lap nem tartja kizártnak, hogy a Formula-1 irányítója részesedést vásárol a Honda istállóból, hogy biztosítsa annak fennmaradását.

Ecclestone ez utóbbi hírt rögtön megcáfolta: "Az Európai Bizottság ezt biztosan nem venné jó néven, és nem hiszem, hogy jogilag rendben lenne. Nem akarunk részesedést a sport ezen területén. De lehet, hogy hitelekkel megoldható a helyzete."

A Honda szóvivője elmondta, hogy a csapat optimista, de részletekbe nem akart bocsátkozni. A FOM gépe március közepén repíti a felszereléseket Ausztráliába. Hamarosan Nick Fry is választ kap arra a kérdésre, hogy a Honda is a fedélzeten lesz-e.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.