Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A BRAWN GP-nek megoldódtak a pénzügyi problémái

2009.09.07

 

 

 

Kép Abban többen biztosak voltak, hogy a BRAWN GP a Hondától akkora összeget kapott, amelyből csaknem egész éves költségvetésüket fedezni tudják. Az viszont nyitott kérdés volt, hogy a gazdasági válságban sikerül-e olyan szponzori szeződéseket kötniük, amelyek a hosszú távú működést garantálják.

Nick Fry azonban elárulta, hogy az utóbbi időben olyan hosszú távú szponzori szerződéseket írt alá a csapat, amellyel 2012-ig biztosítva lesz a csapat anyagi háttere. 

Az idei esztendőben sokáig szinte teljesen fehér autón egyedül a Virgin matricái ékeskedtek, azonban a Virginnel és a Richard Bransonnal (a Virgin tulajdonosával) való kiváló kapcsolat ellenére a következő évben a Virgin feliratok jövőre már nem a Brawn GP autóin, hanem a jövőre érkező Manor GP versenyautóin lesznek láthatók. Ennek oka nyilvánvalóan az, hogy az év elején kirobbanó formában lévő csapat olyan drágán értékesítette versenyautóik felületét, amely a Virgin elképzeléseibe már nm fért bele.

Ross Brawn elmondta, hogy az év elején mutatott elsöprő sikerük ellenére sem volt könnyű dolguk a tárgyalások során különösen addig nem, amíg nem került aláírára az új Concorde egyezmény. 

Az új szponzorok kilétének felfedésére még várni kell egészen az új autó bemutatásáig. Többen azonban az Emirates légitársaságot, a Moster energiaital-gyártót, a Bwin online sportfogadási irodát, illetve a Telmexet hozták összefüggésbe a Brawn GP-vel.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.