Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


a Bridgestone szerint nem lesznek gondok a slickekkel

2009.01.07

Kép Az idei esztendőben az aerodinamikai szabályok és a kinetikus energia visszanyerő rendszer mellett a bordázatlan abroncsok is kihívást jelentenek a csapatoknak. A téli tesztek során többen is a hátsó gumik túlzott kopására panaszkodtak, de a Bridgestone biztos abban, hogy sikerül megoldást találni.

A japánok fejlesztőmérnöke, Jun Matsuzaki az Autosport-nak elmondta, hogy még a tanulási folyamat elején állnak. "Minden területen előrelépésre számítunk, beleértve az abroncsok elhasználódását is. A jerezi pálya nagyon igénybe veszi a gumikat és sokkal alacsonyabb hőmérsékletek uralkodtak, mint a versenyeken várható. Melegebb pályaviszonyok mellett kevesebb szemcsésedésre kell számítani."

A szakember hozzátette, hogy az abroncsok mérete mellett a keverék és a konstrukció is fontos. Habár már optimalizálták a hátsó gumik konstrukcióját az autók gyakran túlkormányozottak. "De ezt a beállításokkal kompenzálni tudják."

"Fontos, hogy a csapatok ismerjék az abroncsokat. Az új szabályok miatt izgalmas lesz megfigyelni, hogy ki hogyan boldogul."

A keményebb keveréket várhatóan a hosszabb etapok során használják a versenyzők, míg a lágyabb egy körön gyorsabb.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.